Fogorvos szakértő

Fogkefe

Tudta Ön, hogy a fogorvosok ajánlása szerint legalább 3 havonta le kellene cserélni a fogkefét? Miért? Mert a kutatások szerint 3 havi használat után sokkal kevésbé hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogakról és az ínyről, így növekszik a fogszuvasodás kockázata.

A fogak és az íny tisztításához rengeteg eszköz található, de honnan lehet tudni, hogy melyik a jó. A Colgate 360° fogkefét a különböző fogorvosi eszközök ihlették. A sűrűn egymás mellett álló, felfelé elvékonyodó szálak mélyen benyúlnak a fogak közé, és az ínyszél mentén is eltávolítják a lepedéket.

Ugyancsak előnyös tulajdonsága ennek a fogkefének, hogy a fogkefe fejének felső részén lévő hosszabb szálak könnyebben tisztítják az olyan nehezen elérhető helyeket, mint például a hátsó fogak. A fogorvosi polírozó eszközéhez hasonlító polírozó kelyhek finoman távolítják el a szennyeződéseket a fogakról, simábbá, és ragyogóbbá téve őket. A nyelvtisztító pedig eltávolítja a nyelvről a rossz leheletet okozó baktériumokat. A 360° fogkefe elemes változatban is kapható.

Fogkefe

A fogorvosok az egyik legjobb szájápolási módszerként az elektromos fogkefe használatát javasolják. A rendelkezésre álló szájápolási lehetőségek ismerete fontos lépés ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra leghatékonyabb elektromos fogkefét.

A választásakor a legfontosabb szempont természetesen az, hogy milyen mértékben nyújt tisztítást. Noha a legtöbb elektromos kütyű jobban tisztít manuális társaiknál, azonban az elektromos fogkefék technológiái is különböznek egymástól.

Két alapvető típusú elektromos fogkefe közül választhatunk: az egyik szónikus, míg a másik 3D technológiára épül. A saját szükségleteinknek leginkább megfelelő kiválasztásához fontos, hogy tisztában legyünk e két technológia közti különbséggel. A 3D technológia főbb jellemzői:

  • 22%-kal több lepedéket távolít el.
  • A nehezen elérhető helyeken 33%-kal több lepedéket távolít el.
  • 32%-kal jobban ápolja a fogínyt.
  • A szónikus modell csak rezeg, és sokkal kisebb mértékű fejmozgást hoz létre.

Jó látni, hogy a pácienseim megfogadják a tanácsaimat.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Várjuk!
Telefonszám: 06-20/243-41-75