21 Egészségpénztár

altatásban kérem a fogászati kezelésemet21 Egészségpénztár igénybevétele a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő fogászati kezeléseinél.

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő számos egészségpénztárral áll kapcsolatban.

Szerződött egészségpénztárak listája:

Kérésére az Ön egészségpénztárával is szerződést kötünk.

Kinek és mire jó az egészségpénztár?

Egyre növekszik azon polgároknak a száma, akik önkéntes egészségpénztári tagsággal rendelkeznek. Ezen pácienseink a számlájukon rendelkezésre álló összeget szabadon felhasználhatják rendelőinkben fogászati kezelésekre.

Igyekszünk együttműködni a legtöbb egészségpénztárral. Amennyiben nem találja saját egészségpénztárát az alábbi listán, úgy kérésére bármely önkéntes egészségpénztárral készek vagyunk együttműködni, szerződést kötni.

A fogászati kezelésről kiállított számla alapján az Ön egészségpénztára visszatéríti Önnek a fogászati rendelőnkben kifizetett összeget. Így Ön az egészségére tudja fordítani az egészségpénztárban összegyűlt pénzét.

Egészségügyi szolgáltatások elszámolása szolgáltatói szerződés esetén

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásokat abban az esetben számolhatók el a Pénztárban, ha a kiállító egészségügyi szolgáltatóval a Pénztár szerződésben áll. A Pénztártag igénye szerint bármely egészségügyi szolgáltatóval a Pénztár szerződést köt. A szolgáltatói szerződés akár honlapunkról is letölthető.

Nem szükséges szolgáltatói szerződés, amennyiben a szolgáltató az OEP-pel szerződésben áll, a felsorolt szolgáltatások tekintetében. A szolgáltató az OEP-pel kötött szerződésének másolatával igazolhatja ezen körülményt. (Kivétel: egészségterv készítése esetén a szerződés megkötését nem helyettesíti az OEP—pel kötött szerződés)

Számla kiállítása

A számlát minden esetben az Egészségpénztár nevére és címére kell kérni, feltüntetve rajta a Pénztártag (vagy igénybevevő szolgáltatásra jogosult) nevét és a Pénztártag tagi azonosítóját.

Elszámolható egészségügyi szolgáltatások

Humán orvosi (egészségügyi) szolgáltatás általában

Minden humán orvosi szolgáltatás a Pénztárban elszámolható, amelyért a Tagnak (bejelentett szolgáltatásra jogosultjának) fizetnie kell, mert ez az OEP ellátáson kívüli szolgáltatásnak minősül, azaz a TB ellátás keretében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásokat kiegészíti, vagy helyettesíti.
A fogászati, szájsebészeti kezelések valamennyi leszámlázott költsége elszámolható (pl.: fogpótlás, implantáció, fogellenőrzés, a fogtömés, a gyulladás- és gyökérkezelés, a foghúzás, a fogkő eltávolítása, a fogfehérítés, a szájsebészeti beavatkozások, a fogászati röntgen, a fogpótlás, fogszabályozás, illetve rögzítő híd, fogtechnikai beavatkozások, stb.).