Fájdalommentes fogfehérítés

altatásos fogászati kezelések

Dr. Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítés

Miért a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt válasszam?

Egyénre szabott fogfehérítési módszerek

Miért kell fehéríttetni a fogakat?

Fehér fogak elérése fogfehérítéssel, a fogak károsítása nélkül

Milyen típusú fogelszíneződés korrigálható fogfehérítéssel?

Hogyan történik a fogfehérítés

Fehér fogak már egy óra alatt

Fehér fogak már otthon is

A fogfehérítés előtti lépések

 

Miért a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt válasszam?

FogfehérítésA nálunk végzett fogfehérítés hatékonyságára, hosszútávú eredményére és megbízhatóságára garancia, hogy a fogorvosok által is a fogfehérítés hazai szaktekintélyének tartott Dr. Győrfi Adrienne egyetemi kandidátus végzi a fogfehérítést. Dr. Győrfi Adrienne megírta „Professzionális fogfehérítés” címmel az egyetlen máig létező magyar nyelvű, fogfehérítésről szóló szakkönyvet, amely a Semmelweis Egyetem ajánlott tankönyvének számít. A tankönyv megírása során, az összes Magyarországon alkalmazott fogfehérítési módszerrel és fogfehérítő anyaggal dolgozott.

Egyénre szabott fogfehérítési módszer

Rendelőnkben a fogfehérítést egyedülálló csúcstechnológiával, a világon „power bleaching” néven ismert, forradalmian új eljárással végezzük. Ez a módszer a napjainkban elismerten a leghatékonyabb, és semmilyen érzékenységgel nem jár. Ennek köszönhetően nálunk nem fordul elő, ami más rendelőkben gyakori jelenség, hogy a fogfehérítés közben és utána fájnak a fogak. Az általunk használt eljárás az egyetlen fogfehérítési módszer Magyarországon, amely nem igényli a nyálkahártya, mint pl. az íny védelmét. Ez is a fogfehérítési módszerünk abszolút biztonságát igazolja. A kezelések kellemesebbé tételére, a fogfehérítés alatt különböző filmeket vetítünk, melyeket a páciens egy DVD szemüvegen keresztül nézhet. A páciens maga is hozhat kedvenc videót. A hangsúly a kezelés mellett a megelőzésen, és a fogak megszépítésén van. Munkatársaim ugyancsak professzionális szaktudással rendelkeznek. Rendelőnkben többféle koncentrációjú fehérítőanyag áll rendelkezésünkre, hogy az Ön számára a legoptimálisabb megoldást válasszuk!

Miért kell fehéríteni a fogakat?

Mert az elszíneződött fog esztétikailag csúnya. Bár a fogak állapota nem csupán hiúsági kérdés. Hiába törődünk a külső megjelenésünkkel, ha az elszíneződött fogak ápolatlanságot sugallnak. Az ápolt, és világos fogak hozzátartoznak a vonzó megjelenéshez. Mára elérhetővé vált az az álom is, hogy Ön elszíneződött fogsorral érkezik, és egy óra múlva ragyogó mosollyal távozik a fogorvosi rendelőnkből. És ehhez nem kell lecsiszolni az elszíneződött fogakat! A fogfehérítés 18 év fölött mindenki számára ajánlott, aki elégedetlen a mosolyával.

Fehér fogak elérése fogfehérítéssel, a fogak károsítása nélkül

Annak ellenére, hogy a fogfehérítés már bárhol a világon mindennapos rutin kezelésnek számít, Magyarországon még napjainkban is sok félelem és bizalmatlanság övezi. A fogfehérítéssel kapcsolatos számos tévhit egyebek között azzal magyarázható, hogy maguk a fogorvosok sem mindig kellőképpen tájékozottak. Elsősorban az a félelem lengi körül, hogy a fogfehérítés ártalmas a fogzománcra. A szakirodalom tanulmányozása-, és a harminc éves tapasztalatom alapján bátran jelenthetem ki, hogy ez nem igaz. Sőt arra is felhívom a figyelmét, hogy a fogfehérítés az egyetlen olyan módszer, amellyel a fogak-, a fog szöveteinek eltávolítása nélkül kapják vissza egészséges színüket!

A fogfehérítéssel nem károsítjuk a fogakat, míg a fog lecsiszolásával igen!

Milyen típusú fogelszíneződés korrigálható fogfehérítéssel?

Bizonyos ételek, italok (kávé, tea, cola, vörösbor, ketchup, mustár) gyakori fogyasztása szürkés, sárgás, barnás színűre festi a fogakat. Az élelmiszereken kívül bizonyos gyógyszerek is a fogak elszíneződését okozhatják. Sokszor elszíneződnek a fogak, a gyökérkezelés után vagy az amalgámtömések hatására. A klórhexidin tartalmú szájöblítők hosszú időn keresztül történő használatának is lehetséges mellékhatása lehet a fogak külső elszíneződése. Emellett, az életkor előrehaladtával a fogaink az élet során is sötétebbé válnak. Az említett elszíneződéseket fogkefével, fogkrémmel nem tudjuk eltüntetni, eltávolításukhoz professzionális fogászati kezelésre, professzionális fogfehérítésre van szükség. Minden fogelszíneződésen lehet szépíteni a fogfehérítéssel!

Hogyan történik a fogfehérítés

A fehérítés mechanizmusa egyszerű, a fogfehérítő anyag a fogakban lévő pigmenteket oxidálja. A fogfehérítés során a fogak színét  változtatjuk meg, kémiai úton .

Fehér fogak már egy óra alatt

A fogakat polírozzuk, majd a leszárított fogfelszínekre a frissen összekevert fogfehérítő anyagot ecset segítségével kb. 2 mm vastagságban felhelyezzük. Ezt követően az anyagot egy nagy energiájú berendezéssel 10 percen keresztül megvilágítjuk. Tíz perc leteltével a fogakon lévő fehérítőanyagot átkeverjük, ami által az anyag oxigénhez jut, és ezért újra hatékonnyá válik. A fogfehérítési program során, amely hatszor 10 percet igényel, 1-1 perces megvilágítási ciklust 30-30 másodperces „pihenési” szakasz követ. Ön közben zenét hallgat vagy videó filmet néz.

Fehér fogak már otthon is

Az otthon elvégezhető fogfehérítéshez lenyomatot veszünk a rendelőnkben a páciens fehéríteni kívánt fogairól. A lenyomat alapján a fogtechnikai laborban egy vékony, átlátszó sín készül el, ami tökéletesen illeszkedik a páciens fogsorára. A sínben a fogtechnikus megfelelő helyet alakít ki a fogfehérítőanyag számára. Ezután kiválasztjuk az adott elszíneződésre leghatékonyabb koncentrációjú zselés kiszerelésű fehérítő anyagot. A páciensnek otthon ezt a zselét kell beletöltenie a fogsínbe. A fogfehérítőanyaggal megtöltött sínt éjszaka célszerű hordani. Általában a harmadik, negyedik napon már jelentős a fogfehéredés, kb. 14 nap alatt az esetek többségében elérhető a kívánt esztétikai hatás.

A fogfehérítés előtti lépések

A fogfehérítés megkezdése előtt professzionális szájhigiénés kezelést, azaz fogkő eltávolítást kell végezni a rendelőben. Ennek során nem csak a fogkövet, hanem a fog szuvasodását okozó lepedéket és a baktériumokat is eltávolítjuk. A fogkő eltávolítása során az ultrahangos készülék eltávolítja a fogfelszínekről a lepedéket, az elszíneződéseket és a fogkövet is. Ez a kezelés nálunk egyáltalán nem fájdalmas! A fogkőképződés mértéke egyénileg eltérő, ezért a fogorvosunk által javasolt időközönként célszerű megismételni a fogkőlevételt. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontrollal. A fogkő eltávolítása után minden esetben szükség van a fogfelszínek polírozóanyaggal történő tisztítására, amelyet az e célra szolgáló gumikkal és kefékkel végzünk.