Fogérzékenység kezelése

Fognyaki érzékenység

Fognyaki érzékenység

Fognyaki érzékenység – miért fáj a fogam?

A fogorvosok tisztában vannak vele, hogy nagyon sok embernek jelent problémát a fognyaki érzékenység. Szinte nincs olyan középkorú páciens, akinek ne lenne egy-két foga, amelynél a fognyakak érzékenysége komoly diszkomfort érzést okoz. Ilyenkor a fognyakak érzékennyé válnak a hidegre, melegre, édesre, savanyúra, minden, a fogat érő erősebb ingerre. Sokszor a levegővételre is fájdalom jelentkezik, megkeserítve ezzel a mindennapokat. Az ilyen betegeknél a fogak tisztítása sem megfelelő, ugyanis a fogkefe érintésére jelentkező érzékenység visszariasztja a beteget az alapos fogmosástól. Természetesen a rossz szájhigiéné (szájhigiénia) tovább rontja a beteg helyzetét, a fogak a baktériumokkal teli környezetben még inkább romlanak. Egyre több lepedék, fogkő rakódik le a fogakra és az ínyre, a többi fog is romlani kezd. A fognyaki kopások mellett a fogíny is gyulladtá válik. A fognyaki kopás esztétikailag is rontja a páciens megjelenését, ugyanis mind a színváltozás mind az anyaghiány szemmel is jól látható.

Fognyaki érzékenység

Nagyon gyakran jelentkeznek a rendelőmben a páciensek fogérzékenységgel, és arra panaszkodnak, hogy érzékenyek a fogaik, hidegre, édesre vagy akár a fogmosásra is.

-A tévhittel ellentétben a fogak érzékenysége  helyreállítható és egyben megszüntethető.

-A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben az érzékenység fúrás nélkül kezelhető, egy erre a célra kifejlesztett speciális lakk segítségével. Ez a  kezelésünk erősíti a fogzománcot, csökkenti a fogérzékenységet, és emellett az a jó hírem, hogy teljesen fájdalommentes. Ennek a kezelésnek a hatására megszűnik a fogak érzékenysége.

Fognyaki érzékenység

Egy másik kezelési lehetősége a fogérzékenységnek a rendelőnkben, hogy helyileg fogzománcvédő krémet használunk. Ez nem csak a fognyaki érzékenységet szünteti meg, de megelőzi a fogszuvasodás kialakulását is.

-Ugyancsak a fogérzékenységet csökkenti egy általunk használt készülék, amely miközben tisztítja a fogfelszínt, egyben teljes mértékben lezárja a szabaddá vált dentintubulusokat. Ennek köszönhetően megszűnik a fogak érzékenysége.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Várjuk Önt is szeretettel!
Telefonszám: 06-20/243-41-75