Fehérgyöngy Fogászat

A fogfehérítés rejtelmei

A fogfehérítés rejtelmei

Cikk a Szépélet Magazinból

Fogászati cikksorozatunk újabb fejezetében a fogfehérítés mibenlétét vettem górcső alá, amihez a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt és annak szakértelmét kértem fel segítségül.

A Fehérgyöngyben végzett fogfehérítés hatékonyságára és megbízhatóságára garancia a rendelőt vezető szakorvos – a fogorvosok által a fogfehérítés szaktekintélyének tartott – Dr. Győrfi Adrienne egyetemi docens szaktudása, akinek nevéhez nem csak temérdek, világszerte elégedett páciens, de az egyetlen létező magyar nyelvű, fogfehérítésről szóló szakkönyv, a “Professzionális fogfehérítés” is fűződik, amely a Semmelweis Egyetemen ma ajánlott tankönyvnek számít.

A fogfehérítés mibenléte, lényegében a fogak színének kémiai úton történő megváltoztatását jelenti, melynek során a fogfehérítő anyag oxidálja a fogakban lévő pigmenteket.

A fogfehérítés rejtelmei

Miért kell fehéríttetni a fogakat?

– kérdezem eme esztétikai folyamatról Dr. Győrfi Adrienne egyetemi docenst, a Fehérgyöngy vezetőjét.

Az elszíneződött fog csúnya, bár a fogak állapota ugye nem csak hiúsági kérdés. Mégis, hiába törődünk a külső megjelenésünkkel, ha az elszíneződött fogak ápolatlanságot sugallnak, ami magabiztosságunkat is nagyban gyengíti. A fogfehérítés, mondhatni a vonzó megjelenés egyik eszköze, amit fogaink által gyakorolhatunk a környezetünkre.

Mitől színeződnek el a fogak és milyen típusú fogelszíneződés korrigálható fogfehérítéssel?

Bizonyos ételek, italok (kávé, tea, vörösbor, stb.) gyakori fogyasztása szürke illetve sárga színűre festi a fogakat. Az élelmiszereken kívül némely gyógyszerek is a fogak elszíneződését okozhatják. Ugyancsak gyakori oka lehet a fogelszíneződésnek a gyökérkezelés, az amalgámtömések vagy a klórhexidin tartalmú szájöblítő oldatok hosszú időn át történő alkalmazása, és nem elhanyagolandó tény, hogy a fogaink életünk során is sötétebbé válnak. Sajnos az említett elszíneződéseket sem egy jó fogkefével, sem fogkrémmel nem lehet eltűntetni, az eltávolításhoz professzionális fogászati kezelésre, professzionális fogfehérítésre van szükség.

A fogfehérítés rejtelmei

Miért válassza valaki a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt?

A Fehérgyöngyben a fogfehérítést egy egyedülálló és forradalmian új technológiával, a világon “power bleaching” néven ismert eljárással végezzük.

Várjuk hívását! Mi mindenre odafigyelünk! Telefonszám: 06-20/243-41-75

Szerző: Horváth Kitti Gabriella