Sürgősségi fogászat

Sürgősségi fogászat

Sürgősségi fogászat

A fogfájás számos módon jelentkezhet. Sokszor elviselhetetlen a beteg számára. Előfordulhat duzzanat megjelenésével, vagy anélkül.

Korlátozódhat egy fogra, vagy az egész fogazatra, kiválthatja hideg vagy meleg inger, összefüggésben lehet a rágással, vagy spontán is megfájdulhat a fogunk. Tönkre teheti az életünket, nappalunkat vagy éjszakánkat.

A fogfájás leggyakoribb okai:

  • fogszuvasodás és annak következtében kialakuló fogbélgyulladás
  • fog tartószerkezetének a gyulladása ( fogágybetegség, népi nyelven fogínysorvadás)
  • fogérzékenység
  • túl magas korona vagy tömés
  • rosszul elhelyezkedő bölcsességfog
  • fogcsikorgatás és fogszorítás

A fogszuvasodás ha nem nagy mértékű általában egyszerűen kezelhető töméssel. Ha viszont a szuvasodás kiterjedése már olyan hogy a fog belső szerkezetét is érinti ahol az erek és idegek vannak, szükségessé válhat a gyökérkezelés.

Ha a fogfájást erős duzzanat, fogmozgathatóság és ráharapási érzékenység is kíséri ilyenkor a gyulladás már ráterjedt a fog körüli szövetekre a gyökérkezelésen kívül felmerül antibiotikum adása, vagy esetleg a fog eltávolítására is sor kerülhet.

Sürgősségi fogászat

Fogágybetegség, ami fájdalommal jár.

A fogágybetegség Magyarországon népbetegség. A fogágybetegség a fog körüli tartószerkezet gyulladása, ami ínyvérzéssel, íny visszahúzódással, csontveszteséggel, foglazulással és későbbi stádiumban akár spontán fogvesztéssel is járhat. Gyakran későn kerül felfedezésre, és az első tünete lehet az ínyvérzés.

Fogtömés után pár napig jelentkezhet fájdalom, ami teljesen normális.

Sürgősségi fogászat

Jöjjön el egy konzultációra!

Ahol teljes körű képet kap fogai és szájüregének állapotáról. A diagnosztika felállítását követően személyre szabott kezelési tervet kap egy komplett árajánlattal.

Sürgősségi fogászat

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben biztosítjuk a lehetőséget, hogy Önt altatásban kezeljük.

Az altatásos fogászatot elsőként kezdtük Magyarországon! Emiatt nagy rutinnal végezzük az altatásos fogászati kezeléseket.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk átalussza a fogászati kezelését!
Bármilyen fogászati kezelést végzünk altatásban.

Kérheti altatásban: szájsebészeti beavatkozások, foghúzás, fogvésés, gyökérkezelés, fogtömés, fogkő eltávolítás stb.

Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben csak 25.00 Ft-ba kerül 1 óra altatás.

Telefonszám: 06-20/243-41-75