Fogkő

Fogkő

Miért káros a fogkő?

Nagyon sokan szenvednek fogíny problémáktól és a többségük nem tudja, hogy mi okozza az ínygyulladásukat. Mint ahogy azt sem tudják, hogy a krónikus fogínygyulladás nem csak a fogakra van káros hatással, hanem az egész szervezetre. A krónikus fogínygyulladás gócként szerepelhet, melynek következtében gócbetegségeket okozhat.

Fogkő

Hogyan lehet felismerni a fogínybetegséget? A legtöbb ember nem tudja, hogy mik a fogínybetegség jelei. A fogmosás közben vagy a fogselyem használatakor előforduló vérzés biztos jele az ínygyulladásnak.

Fogkő

A vörös és duzzadt íny ugyancsak ínygyulladásra utalhat. Ha gyulladt az íny, akkor a legtöbb esetben a lehelet is rossz. Az ínygyulladás kezelésének a hiánya krónikus fogínygyulladáshoz vezethet. A krónikus fogínygyulladás fogágybetegséghez, azaz tartós károsodáshoz, majd a fogak elvesztéséhez vezethet.

Hogyan csökkenthetjük a fogkő kialakulásának lehetőségét?

Igény esetén segítünk kiválasztani az Ön számára ideális szájápolási módszereket, eszközöket a tökéletes szájhigiénia megteremtéséhez és fenntartásához.

A kezelést követően ajándékban küldünk Önnek e-mail-ben egy ajándék fogápolási videó csomagot. Fogápolással kapcsolatos videókat küldünk Önnek e-mailben, melyek segítségével elsajátíthatja a helyes szájápolás és fogmosás technikáját, hogy elkerülje a kellemetlen szájszagot.

Mikor nem végezhető el az ultrahangos fogkőeltávolítás?

Budapesti fogászati rendelőnkben szívritmus-szabályozót viselő pácienseinknél csak kizárólag kézi műszerekkel távolítjuk el a fogkövet, melyekkel az íny alatt is hatékonyan tudunk dolgozni. Egyébként ultrahangos készüléket használunk.

Mit csináljon, ha el akarja gyorsan és fájdalommentesen távolíttatni a fogkövet?

Előzze meg a komolyabb fogászati és ínyproblémák kialakulását gyorsan és teljesen fájdalommentesen ultrahangos fogkőeltávolítással. Az esztétikán túl fontos a rendszeres, legalább félévenkénti fogkőeltávolítás, hogy megelőzze a kellemetlen szájszagot, az íngyulladást, az ínysorvadást és fogainak elvesztését.

Szabaduljon meg gyorsan és fájdalommentesen a fogkövétől budapesti fogászati rendelőnkben! Forduljon hozzánk bizalommal kérjen időpontot a lenti űrlap segítségével vagy jelentkezzen be a +36 20 2434175 telefonszámon!

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben, fogorvos által végzett professzionális szájtisztítás megszünteti az ínygyulladást.

Keresse a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.