Foghúzás fájdalommentesen

Fogínybetegség

Fogínybetegség

A fogínybetegség okai

A fogínybetegségek legfőbb okozói a lepedékben, a plakkban található baktériumok. A plakk egy színtelen, ragadós, baktériumokban igen gazdag filmréteg, amely a fog felszínén és az ínyszélen gyűlik össze. Ha a lepedéket nem távolítjuk el rendszeresen fogkefével, fogkrémmel és fogselyemmel, akkor a lepedék fogkővé alakulhat, amit csak fogorvos általi professzionális szájtisztítással lehet eltávolítani.

Fogínybetegség

14 évnyi fejlesztés, 72 klinikai- és tudományos kutatás alapján a blend-a-med tudósai kifejlesztették a kézenfekvő megoldást: a Blend-a-med Pro-Expert Clinic Gum Protection fogkrémet, amely tartalmazza az új, innovatív Stannum komplex formulát.

Ez biztosítja a legmagasabb szintű védelmet a lepedékben található baktériumok ellen – ami a fogínyproblémák legfőbb oka. Az említett szájápolási termék hatékonyan segít a fogínyproblémákon.

Fogínybetegség

A napi szájápolás során általában a fogainkra koncentrálunk. Arra figyelünk, hogy egyenesek-e, fehérek-e. Nagyon kevesen szentelünk ugyanennyi figyelmet arra, ami a szánkban tartja a fogainkat: az ínyünkre. Pedig a fogíny az első védelmi vonalunk a szájban levő baktériumok ellen. Amikor figyelmen kívül hagyjuk a fogínybetegségeket, lehet, hogy hamarosan komoly fog problémákat tapasztalunk, melyek az egész testünkre hatással lehetnek.

A fogakat támasztó és rögzítő szövetek betegségei megfelelő kezelés nélkül a fogak meglazulását, elvesztését okozhatják. Sajnos felismerésükkor általában már idült betegségek, ugyanis a fogak körüli szövet fertőződésekor sajnos még nem jelentkezünk a fogorvosnál.

Számos ok közül a magas életkor, a rossz szájhigiénia, a szájüreg baktériumflórájának rossz minősége, a hormonális háttér (pubertás vagy terhesség esetén súlyosbodhatnak), illetve különböző gyógyszerek emelendők ki.

A tasak mindig gócként tekintendő, ezért a kezelés fontossága elengedhetetlen. Fontos az alapos szájhigiéne (fogmosás, fogselyem használata), fogkő-eltávolítás, ínykörülitasak-kezelés, szükség esetén némely fog eltávolítása, a hiányzó vitamin pótlása, megfelelő antibiotikus kezelés.
A periodontális betegségek, viszonylag egyszerűen kezelhetők. A fogíny gyógyulásakor, legtöbbször visszanyeri normális alakját és funkcióját. Amennyiben ez nem történik meg, a felsorolt műtétek egyike, illetve protézisek alkalmazása jön szóba.

A saját fognál nincs jobb!! Tartsa meg saját fogait!