Foghúzás fájdalommentesen

Lézer a fogászatban

Lézer a fogászatban

Lézerterápia

Dr. Győrfi Adrienne vagyok a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője, fogszakorvosa.

Rendelőnkben nagyon sok fogászati kezelésnél lágylézert használunk. Ennek az az oka, hogy  a lézerterápia gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású,  és emellett elősegíti a szövetek regenerációját, így a sebgyógyulást is. A gyógyulási idő általában a felére csökken. Csontosodást támogató hatása is van.

Lézer a fogászatban

Miután a lézer egy energiában gazdag fényköteg, a lágy lézer használata teljesen fájdalommentes.

Egyik előnye a lézersugárnak, hogy a szájsebészeti műtétek közben vérzéscsillapító hatása van, valamint a műtét után kiváló sebgyógyulást biztosít.

Lézer a fogászatban

Gyökérkezelés során a gyökércsatorna lézeres fertőtlenítése kiegészíti a hagyományos gyökérkezelést. A lézerfény nagy energiája képes elpusztítani a gyökércsatornában lévő baktériumokat. A lézer alkalmazásával a gyökérkezelések sikerességi aránya növekszik.

Lézer a fogászatban

Fogágybetegség kezelésében a tasakokban a lézer a baktériumokat elpusztítja, így a gyulladásos szövetek gyulladásmentessé válnak. A fog és az íny között bizonyos gyulladásos folyamatok eredményeként baktériummal teli tasakok alakulhatnak ki. Lézerrel ezek a baktériumok rendkívül nagy hatékonysággal távolíthatók el, ezzel gyorsítva a terület regenerálódását. Tasak kezelés esetén nem csak a baktériumokat pusztítja el a fog körüli tasakban, hanem a csont és ínygyulladást is csökkenti.

Lézer a fogászatban

A lézerfény alkalmazása segíthet a meglazult fogak stabilitásának a javításában, majd az állapot fenntartásában. Természetesen a lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális szájtisztítás, fogtisztítás után történik.

A lézerfény a nyálkahártya elváltozások, mint pl. a herpes, az afta gyógyítására is alkalmas.

Nagyon sok páciens szenved állkapocsízületi fájdalomtól. Az állkapocsízület elváltozásait, mind akut, mind krónikus esetekben is kezelhetjük lézerrel. A fogászati lézerekkel gyorsan enyhíthető az állkapcsot érintő fájdalom és gyulladás.

A lézeres kezelés mindössze  csak pár percet vesz igénybe.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét.

Időpont egyeztetés miatt, kérem, hogy hívja a 06202434175-ös telefonszámot!

Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő minden kezelés fájdalommentes.