Foghúzás fájdalommentesen

Fájdalommentes fogorvos

Fájdalommentes fogorvos

Bizonyos egészségügyi problémák, például a fokozott garat-reflex által okozott hányinger, illetve a  fogorvos fóbia egyes páciensek számára megnehezíti a fogászati kezelések ébrenlétben történő kivitelezését. Sokan ilyen esetekben inkább halogatják a szükséges kezeléseket, pedig az altatásos fogászat éppen ilyen helyzetekben nyújt hatékony megoldást! Az ambuláns altatás egyre népszerűbb továbbá az olyan komplex szájsebészeti beavatkozások esetében is, amelyeket egyébként több ülésben lehetne csak elvégezni. Fontos tudni azonban, hogy olyan – egyébként fájdalommal nem járó – kezelések esetében, ahol feltétlenül szükséges a páciens együttműködése (pl. harapásbeállítás), az altatás nem javasolt! A konzultáció során fogorvosával részletesen egyeztetik az altatás feltételeit. Fogszakorvosunk alapos tájékoztatást nyújt a lehetőségekről, vagy éppen a kontraindikációkról. Az ambuláns altatás teljesen biztonságos!

Fájdalommentes fogorvos

A pontos kezelési terv elkészítéséhez, egy esetleges probléma diagnosztizálásához röntgen felvételt készítünk

Képzett szakorvosunk a röntgen felvétel elemzését és a részletes szájvizsgálatot követően személyre szabott kezelési tervet készít, átbeszéli a pácienssel a felmerülő kérdéseket és a lehetséges kezelési alternatívákat.

Fájdalommentes fogorvos

A fogorvosok általában szabad szem és egy apró szonda segítségével állapítják meg, milyen mértékű a fogak szuvasodása, így könnyen lehet, hogy nem veszik észre a hajszálvékony repedéseket és a fogak felszínének láthatatlan elváltozásait. A Diagnodent egy lézeres diagnosztikai eszköz, amely segítségével nagyon pontosan ki lehet mutatni a fog felszínén keletkező, szabad szemmel alig látható szuvasodásokat. A Diagnodent lézersugarat bocsát a fogakra, amelyek letapogatják annak felszínét és visszaverődnek a készülék érzékelőjébe. A fénysugár a fogak közötti résekbe és apró hajlatokba is behatol, így semmi sem marad rejtve előtte.

Ez a diagnosztikai kezelés teljes mértékben fájdalommentes. Gyakorlatilag olyan érzés, mintha egy apró lámpával végigvilágítanának a fogainkon.

Fájdalommentes fogorvos

Az inlay, más szóval betét igen tartós és esztétikus tömésfajta, amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. Az elérhető betét típusok tekintetében – a funkcionális és esztétikai igényeket, valamint az anyagi lehetőségeket figyelembe véve – számtalan megoldás kínálkozik.