Amalgám vagy nem?

Fogérzékenység

Fogérzékenység

A tévhittel ellentétben a fogak érzékenysége  helyreállítható és egyben megszüntethető. Ezt sokan nem tudják, így megpróbálnak együtt élni ezzel. De, a fájdalom tönkre teszi a minden napokat. Ezért érdemes eljönni a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőbe, mert nálunk van megoldás.

Gyakran jelentkeznek a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben a páciensek fogérzékenységgel, és arra panaszkodnak, hogy érzékenyek a fogaik, hidegre, édesre vagy akár a fogmosásra is. Nagyon sok ember szenved a fogérzékenységtől.

Fogérzékenység

Miután a legtöbb esetben a fogérzékenység oka az, hogy a fogkőképződés miatt a fognyakak szabaddá válnak, ezért nagyon fontos, hogy mindig időben szedesse le fogkövét.

Fogérzékenység

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben az érzékenység fúrás nélkül kezelhető, egy erre a célra kifejlesztett speciális lakk segítségével. Ez a  kezelésünk erősíti a fogzománcot, csökkenti a fogérzékenységet, és emellett az a jó hírem, hogy teljesen fájdalommentes. Ennek a kezelésnek a hatására megszűnik a fogak érzékenysége.

-Egy másik kezelési lehetőség a rendelőnkben, hogy helyileg fogzománcvédő krémet használunk. Ez nem csak a fognyaki érzékenységet szünteti meg, de megelőzi a fogszuvasodás kialakulását is.

-Ugyancsak a fogérzékenységet csökkenti egy általunk használt készülék, amely miközben tisztítja a fogfelszínt, egyben teljes mértékben lezárja a szabaddá vált dentintubulusokat. Ennek köszönhetően megszűnik a fogak érzékenysége.

Mi a fogérzékenység egyszerűen megfogalmazva?

A fogérzékenység jelentős fájdalmat vagy nagyon kellemetlen érzést vált ki. Általában rövid ideig tartó, éles fájdalom. Az érzékenység által érintett emberek közül sokan, kifejezetten kerülik bizonyos ételek, italok fogyasztását, az intenzív fájdalomérzet kivédése érdekében.

Mi az oka? Általában, akkor fordul elő fogérzékenység, ha a dentin szabaddá válik vagy, ha a zománc elkopik.

Legtöbb esetben akkor válik a dentin szabaddá, ha a fogíny visszahúzódik. Fogíny visszahúzódást okozhat fogíny betegség vagy a túl erős, agresszív fogmosás.

A fogzománc kopását okozhatja: a Fogcsikorgatás vagy a túl gyakori erős fogmosás, valamint a saverrózió is.

Dr. Győrfi Adrienne a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője, fogszakorvosa. Szeretettel várjuk a rendelőnkben!