Fogkő eltávolítás fájdalommentesen

Fogkő eltávolítás fájdalommentesen

Fogkő eltávolítás fájdalommentesen

Fogkő eltávolítás fájdalommentesen létezik!!:) Legalábbis nálunk a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben.

Fogkő eltávolítás fájdalommentesen

Hogyan csökkenthetjük a fogkő kialakulásának a lehetőségét?

Igény esetén segítünk kiválasztani az Ön számára ideális szájápolási módszereket, eszközöket a tökéletes szájhigiénia megteremtéséhez és fenntartásához.

A fogkő eltávolítást követően ajándékban megtanítjuk a helyes szájápolásra.

Fogkő eltávolítás fájdalommentesen

Mit csináljon, ha el akarja gyorsan és fájdalommentesen távolíttatni a fogkövet?

Előzze meg a komolyabb ínyproblémák kialakulását! Végeztessen fájdalommentesen ultrahangos fogkő eltávolítást. Az esztétikán túl fontos a rendszeres, legalább félévenkénti fogkőeltávolítás, hogy megelőzze a kellemetlen szájszagot, az íngyulladást, az ínysorvadást és fogainak elvesztését.

Szabaduljon meg gyorsan és fájdalommentesen a fogkövétől budapesti fogászati rendelőnkben!

Honnan tudja, hogy fogköves a foga?

A fogkő színe sárgás, barna vagy fekete is lehet. Megtalálható a fogfelszínen, az íny alatt és fölött, de a fogak között is. Ezt a szilárd anyagot, már nem tudjuk fogkefével eltávolítani, csak professzionális fogászati eszközök segítségével. A fogkő jele a kellemetlen szájszag és szájíz, amely rendszeres fogmosással sem csillapítható. Jelenlétében fogmosás során ínyvérzés figyelhető meg.

Milyen gyakran javasolt a fogkőeltávolítás?

Fontos, hogy a fogkövet szigorúan félévente eltávolíttassuk, hiszen így megelőzhetjük a fogínysorvadás kialakulását. Azonban a fogkőeltávolítás gyakorisága leginkább egyénfüggő, de párhuzamba állítható étkezési, italfogyasztási és a szájhigiéniai szokásokkal is. A fogkőeltávolítás gyakoriságának meghatározása minden esetben egyénileg történik.

Milyen következményei, szövődménye lehetnek, ha nem távolíttatja el félévente a fogkövet?

A fogkőeltávolítás elhanyagolása ínysorvadáshoz vezethet. A fogkő és a baktériumok irritálják az ínyt és komoly fogínygyulladást okoz. A baktériumok behatolnak a gyulladt íny és a fog közé és úgynevezett tasakok alakulnak, mely kellemetlen szájszaghoz vezet.

Amennyiben nem történik meg a fogkőeltávolítás, a gyulladás eléri a fogágyat és annak gyulladását okozza. A fogágy-gyulladás következtében a fogakat rögzítő szövetek sérülnek. Ennek következménye, hogy a fog tartószerkezete meggyengül.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászatot! Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Várjuk Önt!
Telefonszám: 06-20/243-41-75