Harapásemelő

Harapásemelő

Harapásemelő

Kinek van szüksége éjszakai harapásemelő sínre?

Fogcsikorgatás, fogszorítás

A mai stresszes, rohanó világban gyakran előfordul, hogy a napi problémáinkat álmunkban dolgozzuk fel, a feszültséget éjszaka is érezzük. Alvás közben a fogsorokat egymáshoz szorítjuk, és a fogsorokat oldalra mozgatjuk. Ez az ún. fogcsikorgatás, amely jellegzetes hanggal járhat, de sok esetben nincsen hallható jele. Ilyenkor túlterhelődnek a fogak, amitől azok súlyos mértékben kopnak, a fog csücskei eltűnnek, a fognyakaknál ék alakú hiányok, kopások keletkeznek. A fogak nem csak a hőhatásokra válnak érzékennyé, de a tömések, fogpótlások is eltörhetnek, sérülhetnek, és súlyos állkapocs ízületi problémák alakulhatnak ki. Reggelenként jelentkezhet fejbe, nyakba, fülbe sugárzó fájdalom, állkapocs ízületi kattogás. Az alvás nem pihentető érzés, a hátizmok, nyakizmok merevek. Ezek a tünetek a lakosság 75 %-nál előfordulnak. A probléma megoldása összetett, a teljes siker eléréséhez meg kell oldani a kiváltó okot, kicsit csökkenteni a “tempót”, meg kell keresni, hogyan tudjuk megváltoztatni az életünket.

Harapásemelő

A tüneti kezelés fontos eszköze a harapásemelő sín, amely egy kivehető, műanyag, patkó alakú sín. Az egyik fogívet teljesen fedi, sima felületén a szemben lévő fogak elcsúszhatnak, így nem tudnak összeakadni. A fogsín a szorításkor, az ún. csikorgatáskor keletkező káros erőket egyenletesen eloszlatja, így védi az állkapocs ízületet a túlterhelődéstől. A fogcsücskök és a fogpótlások védve vannak a kopástól, a sérülésektől.

A harapásemelő sínt a fogtechnikus készíti a fogorvos által vett lenyomat alapján, amelyet a fogászati rendelőben a fogorvos a páciens fogaihoz igazít.

Harapásemelő

A fogcsikorgatást megszüntető sín elkészítése nem egyedüli feladata a fogorvosnak, fontos a fogorvosnak ellenőriznie a meglévő tömések, fogpótlások állapotát, mert, ha ezek illeszkedése nem megfelelő, az állkapocs ízület túlterheltsége fokozódhat.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk átalussza a fogászati kezelését!
Telefonszám: 06-20/243-41-75

Bármilyen fogászati kezelést végzünk altatásban.

Kérheti altatásban: szájsebészeti beavatkozások, foghúzás, fogvésés, gyökérkezelés, fogtömés, fogkő eltávolítás stb.