Fogorvos választás

Fogorvos választás

Fogorvos választás

Páciens vélemény: “Nagyon sok fogorvosnál voltam már, de ilyen fogorvossal még nem találkoztam, mint a Győrfi doktornő. Profin dolgozik, és nagyon figyel arra, hogy jól érezzem magam. Gyorsan és fájdalommentesen dolgozik. Jó, hogy megtaláltam őt! Megtanított a szájápolásra is, amit idáig egyetlen egy fogorvos sem tartott fontosnak. Már ott tartok, hogy csak fogkő eltávolításra jövök, mert a fogaimat rendbe tette, nagyon profi módon.” Karcagi Henrietta

Fogorvos választás

Jelen helyzetben, amíg nem múlik el a korona vírus járvány, nem szűnik meg teljesen, nagyon fontos, hogy megbízható fogászati rendelőben végeztesse el a fogászati kezelését. Olyan helyen, ahol a fertőtlenítés tökéletes!

Az aeroszol képződéssel járó kezeléseket kezdetben a tesztekhez kötötték, ami végül módosult a fertőzés gyanús páciensek szűrésére. Ha a teszt negatív, a kezelés megkezdhető. Tesztekből két féle létezik, a PCR típusú, amely labor háttérhez kötött, illetve a „gyorsteszt”. Utóbbiból, amelynek szakmaibb neve a „szerológiai teszt” rengeteg található a piacon igen széles lehetőségeket felkínálva, melyek mindössze nagyon kis része megbízható.

Fogorvos választás

Hivatalosnak a PCR tesztet fogadják el. Lényegesen drágább, és laboratóriumi háttér szükséges hozzá. A mintavétel történhet bárhol, de a minta kivizsgálása csak labor környezetben lehetséges. A két teszt típus – tehát a laboratóriumi (PCR) és a szerológiai (gyorsteszt) – között további lényeges különbség, hogy a megbetegedés teljes időablakának eltérő szegmensében képesek kimutatni a fertőzöttséget. Nem meglepő módon a drágább PCR jobb ebben is, vagyis a megfertőződés után 1-3 nappal már ki tudja mutatni a vírus jelenlétét, míg a gyorsteszt csak 5-6 nap után.

PCR – teszt a hivatalosan elfogadott teszt.

SARS-CoV-2 rtPCR
A fertőzöttség első napjától kimutatható a vírus, kicsi kenetből is.
Az alany nem tudja elvégezni a mintavételt. Magas az ára, valamint mintavétel előtt a páciensnek legalább 3-4 órával nem szabad ételt, és italt fogyasztania.

Fogorvos választás

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Várjuk Önt is!

Telefonszám: 06-20/243-41-75