Fogászati lézer

Fogászati lézer

Fogászati lézer

Az ínygyulladás, ínyfertőzés kezelésének egyik legújabb eszköze a lézerterápia. A lézerkezelés tökéletesen fájdalommentes, emiatt érzéstelenítés nélkül végezhető. Lényege, hogy egy bizonyos hullámhosszú lézerfény elpusztítja a kórokozókat az ínytasakokban. A lézerkezelés előtt természetesen szükség van a professzionális szájtisztító kezelésekre, így a fogkő eltávolítására, súlyosabb esetben a fogíny-, csonttasakok parodontológiai kürettálására. A lézerkezelés hatására, a fogínygyulladás antibiotikum alkalmazása nélkül szűnik meg, így nem alakul ki antibiotikum rezisztencia. A lézerkezelés után a fogíny feszessé válik. A gyulladástól mentes környezetben a csont lebontó folyamatok megállhatnak, stabil állapot kialakulására van esély.

Fogászati lézer

A lézerfény segítségével számos fogászati beavatkozás egyszerűsödik le és válik hatékonyabbá. Mivel a készülékek több paramétere is állítható, így a szövetek vágásától a gyulladás csökkentéséig megannyi területen hasznosítható.

Fogászati lézer

A fogászati, paradontológia (fogíny, fogágy) kezelések óriási fejlődésen mentek át az elmúlt években. Fogászati kezeléseink során -a konvencionális eszközökön túl- több modern eszközt is felsorakoztatunk a gyógyulás érdekében, a gyulladás leküzdésére, úgy, mint a lézereket és számos speciális csontpótló eljárást.

Fogászati lézer

Fogínysorvadás kezelése lézerrel 

A gyulladt fogíny kezelésére sok esetben elegendő a rendszeres professzionális fogtisztítás, azonban amikor már egyértelműen megállapítható a kezdődő vagy súlyosabb stádiumban lévő fogínysorvadás, akkor mindenképpen további fogászati kezelésre is szükség van. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője, dr. Győrfi Adrienne  elkötelezett híve a megelőzésnek, illetve a saját fogak megtartásának. Ehhez csúcstechnológiás fogászati műszerek és eljárások állnak a rendelkezésére.

A legmodernebb terápiás eszköz a fogínysorvadás kezelésére a lézer.  A lézer használata előtt a fogíny tasakokat a fogorvosnak ki kell tisztítania, el kell távolítania a fogkövet és a lepedéket. A megtisztított fog körüli lágyszövetek és a csont kezelése történik lézerrel, melynek következtében a legalsóbb rétegekben felhalmozódott gyulladásos szövetek is eltávolíthatók, illetve csontregeneráció indítható el. A kezelés lehetőséget teremt a fogíny egészséges tapadásának a regenerálódására. A lézerkezelés nem csak a fogínyben, de a csontban is biostimulatív hatású.

Várjuk Önt