Fogászati kezelés kismamáknál

Fogászati kezelés kismamáknál

Fogászati kezelés kismamáknál

Sok kismama fél attól, hogy a várandósság ideje alatt elmenjen fogorvoshoz, még akkor is, ha rosszak, lyukasak a fogai.

A magzatra, a kismama fogászati kezelése egyáltalán nem káros, sőt, ha a kismama szájában gócként szereplő fogak találhatóak, akkor a góc lehet káros a babára. A gócból, azaz a rossz fogaktól, a gyulladt ínytől a baktériumok eljuthatnak a magzathoz, valamint a kismama bármely szervéhez. Emiatt a fogorvosnak góctalanítani kell minél előbb a kismamát. Többek között ezért is fontos, hogy a kismama a terhesség előtt, vagy a várandóság alatt rendbe tetesse a fogorvossal a fogait. Érdemes már a várandósság tervezésekor felkeresni egy fogorvost, és kicseréltetni a rossz fogtöméseket, leszedetni a fogköveket.

Fogászati kezelés kismamáknál

Kismama fogászat a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben

Az is káros hatású a magzatra, a babára, ha a kismama szenved valamilyen fájdalomtól, mert pl. a foga fáj. Ilyenkor az sem hasznos, ha a kismama kapkodja a fájdalomcsillapítókat, de az sem jó, ha a fájdalom miatt stresszes a kismama. Emiatt is fontos, hogy egy gyermeket váró mama minél előbb keressen fel egy fogorvost!

Fogászati kezelés kismamáknál

A fogászati ellátáson belül fogászati rendelőnk külön foglalkozik  kismama fogászattal. Ennek egyik fő oka, hogy bebizonyosodott, hogy a koraszülések, valamint az alacsony születési súly hátterében nagyon sok esetben valamilyen fogászati góc áll.

A kismamák esetében is, a szájban lévő baktériumok a gócként szereplő fogból, a gyulladt ínyből a véráram közvetítésével bármely szervhez eljutnak, és további ún. gócbetegségeket okozhatnak. Emiatt nagyon fontos, hogy a kismamák fogászati kezelése során a fogorvos megelőzze a góc kialakulást, illetve a már meglévő gócokat góctalanítsa. A fogkövek rendszeres leszedésével és gondos szájápolással, sok esetben elkerülhető lenne az ínygyulladás, azaz a góc kialakulása. A szájápolást a fogorvosnak kell megtanítania a kismamáknak! Nagyon fontosnak tartom, hogy a várandós nők fokozottan ügyeljenek fogazatuk és ínyük épségének megőrzésére.

Várjuk hívását! Telefonszám: 06-20/243-41-75