Minőségi fogászat

Fájdalommentes fogászat!

Fájdalommentes fogászat!

Nem fog fájni!!

A fogszuvasodás mellett számos olyan egyéb probléma is van, ami odafigyelést igényel. Ha a fognyaki kopásokra, a fogkőre és az ínybetegségekre nem vigyázunk, idővel akár el is veszíthetjük egészséges fogainkat. Ne csak fájó foggal menjünk orvoshoz, hiszen a hétköznapokban ártalmatlannak tűnő problémák komoly gondot okozhatnak.

Ha nem megyünk rendszeresen ellenőrzésre, a rendellenességek gócként lehetnek jelen a szervezetben, így az „egyszerű fogbaj”számos betegség megjelenésével is járhat- – magyarázza dr. Győrfi Adrienne, a fog-és szájbetegségek fogszakorvosa, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője, a Semmelweis Egyetem docense. A fogágy gyulladását kockázati tényezőként tartják számon például a szívinfarktus és a stroke kialakulásánál és szerepet játszhat a koraszülésben is. A fogszövet gyulladásos betegségei közül a legfontosabbak a fogszuvasodások, illetve azok szövődményei. A szuvasodás egyik jele lehet, ha édes ételek fogyasztásakor villanásszerű, rövid ideig tartó erős fájdalom jelentkezik. Amikor a hő hatása megszűnik, a panasz is enyhül, ami arra utal, hogy a fogszövetek dehidratálódnak.

A szájápolásnál elektromos fogkefét használjunk! Kiegészítésként mindennap használjunk fogselymet is! A nyelvtisztító használata elengedhetetlen!

Fájdalommentes fogászat!

A fogbetegségek két nagy csoportra oszthatóak: a fogágy gyulladásos problémáira és a fogszövetben zajló gyulladásokra. A fogágy gyulladásai általában kicsi intenzitású, tompa fájdalomként kezdődnek. A legfontosabb észrevehető jel az ínyvérzés, illetve a kellemetlen szájíz, megváltozott szájszag. Ilyenkor a szájüregi baktériumflóra egyensúlya felborul és emiatt elpusztul a foggyökerek körüli csont. Mindez foglazuláshoz, fogvesztéshez vezethet. Ha 3-4 nap után, rendszeres, alapos fogmosás ellenére sem szűnik meg a vérzés, érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni. Akár egy rossz fogpótlás is okozhat ínygyulladást, ezért fontos a kezelés, amelynek első és legfontosabb lépése a fogkő eltávolítás.

Fájdalommentes fogászat!

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk átalussza a fogászati kezelését!
Telefonszám: 06-20/243-41-75

Bármilyen fogászati kezelést végzünk altatásban.

Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben csak 25.00 Ft-ba kerül 1 óra altatás.

Fájdalommentes fogászat!