Dr. Győrfi Adrienne

Dr Győrfi Adrienne fogszakorvos

Dr Győrfi Adrienne fogszakorvos

Dr. Győrfi Adrienne vagyok a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője és fogszakorvosa.

1983-ban summa cum laude végeztem a SE-en. 36 éven keresztül a SE Konzerváló Fogászati Klinikáján több ezer fogorvostanhallgatót és fogorvost oktattam, megszereztem a Phd-, és  a kandidátusi fokozatot valamint a Dr. med. habil címet.

Dr Győrfi Adrienne fogszakorvos

Imádom a munkámban a kreativitást, azt hogy a semmiből építek fel egy gyönyörű fogat.   Ugyancsak nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a pácienseim azt mondják, hogy ilyen fájdalommentesen még sohasem kezelték őket.

Jó látni, hogy a pácienseim a tanácsaimra alkalmazzák azokat a szájápolási technikákat és eszközöket, amelyekkel meg tudják őrizni az általam rendbe hozott fogakat.

Dr Győrfi Adrienne 

Nagyon fontos a számomra az esztétika; szerzője vagyok az egyetlen magyar nyelvű, fogfehérítéssel foglalkozó szakkönyvnek, amely 2006-ban jelent meg Professzionális fogfehérítés címmel.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a fogorvosnak meg kell tanítania a pácienseket a helyes szájápolásra. Ezért, minden páciensemnek adok egy általam szerkesztett nyomtatványt, ahol leírom a megfelelő szájápolás lépéseit és eszközeit. Ha ezeket valaki betartja, és az általam javasolt időben visszajár ellenőrzésre, akkor biztos, hogy minden rendben lesz.

Dr Győrfi Adrienne

A fogérzékenység, sajnos tönkreteszi az emberek minden napjait..    Ezek az emberek kerülik bizonyos ételek, italok fogyasztását. Szívószállal isznak folyadékot, -csak egy oldalon rágnak, -nem mennek el fogkőlevételre, mert az fájdalommal jár a számukra. –A fájó részen nem mossák a fogaikat.

Dr Győrfi Adrienne

  • Hogyan jellemzik a betegek általában fogérzékenységi problémájukat – mit éreznek?

Az emberek számos módon írják le a fogérzékenység okozta fájdalmat. Legtöbben éles, belenyilalló fájdalomként jellemzik, sokan tűszúrásos fájdalomhoz hasonlították. Egy biztos, hogy rendkívül kellemetlen érzés.

  • Mit mondanak a betegek, mi váltja ki leggyakrabban?
    A betegek arra panaszkodnak, hogy a fogérzékenységet leggyakrabban:
  • A hideg és forró ételek és italok fogyasztása
  • Édes és savanyú ételek, gyümölcsök evése
  • Hideg levegő belélegzése okozza
  • Maga a Fogmosás is érzékenységet okozhat