Jó fogászatot keresek

Jó fogászatot keresek

Jó fogászatot keresek

Mi a különbség a fogorvos és a szájsebész között? Mikor hova kell menni?

Állandóan visszatérő kérdés a páciensektől, hogy mikor kell a fogorvoshoz menni és mikor kell azonnal a szájsebészetre sietni. A két terület különbségével ugyanis sokan nincsenek tisztában. Persze azzal biztosan nem lövünk mellé, ha először a fogorvosunkat keressük fel, aki aztán tovább küldhet a szájsebészetre, ha úgy látja, a problémát szakszerűbben tudják ott kezelni. vagy megoldja ő, ha erre is képes!

Vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor a hagyományos fogorvosi beavatkozások már nem elegendőek és komolyabb kezelésre van szükség, ilyen esetben van szükségünk a szájsebészek segítségére. Klasszikus szájsebészethez tartoznak azok a foghúzások, amelyek valamilyen oknál fogva nem kivitelezhetőek egyszerűen. Ilyen lehet egy rendellenesen nőtt fog, a fekvő bölcsességfog vagy azok az esetek, amikor a gyökerek görbülete vagy szétállása miatt nem hajtható végre a szokványos, fogorvosi foghúzás.

Jó fogászatot keresek

A szájsebészeten általában sürgős eseteket kezelnek vagy olyan tervezett kezeléseket végeznek, amelyekhez az általános fogorvosi beavatkozások már nem elégségesek. Ilyenkor különböző nagyságú műtéti folyamatokra van szükség, amelyek az arcot, az arcüreget vagy az állkapcsot is érintik. Noha durván hangzanak ezek a szavak, a mai modern technika segítségével már rutinműtéteknek számítanak az ilyen jellegű kezelések.

A leggyakoribb eset, amikor fogorvosunk a szájsebészetre továbbít bennünket, az át nem tört fogak eltávolítása miatt szokott lenni. Ez leginkább az elő nem bújt bölcsességfogakra jellemző, amit feltárás nélkül lehetetlen lenne eltávolítani. Ugyancsak a szájsebész feladata a műgyökér beültetés, vagyis a fogászati implantáció is. Itt végzik el a szövettani mintavételt, a baleseti sérülések kezelését, a szájpadhasadék és ajakhasadék műtétjét, a ciszta vagy daganat, valamint a fogászati gócok eltávolítását is.

Jó fogászatot keresek

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk átalussza a fogászati kezelését!
Telefonszám: 06-20/243-41-75

Jó fogászatot keresek

Telefonszám: 06-20/243-41-75, Hívjon minket! Várjuk!