Gócbetegség

Gócbetegség

Gócbetegség

Tudta, hogy a szervezetben megbújó góc súlyos gócbetegséget okozhat? Ez igaz, a fogászati gócokra is! A vérárammal bárhova eljuthatnak a szájból a baktériumok.

Gócfertőzés alatt azt a folyamatot értjük, amelynek során egy helyi elváltozásból a baktériumok vagy azok toxinjai a szervezet más területeire eljutva megbetegítik a távollévő szerveket.

A helyi gyulladást gócnak, az általa kiváltott betegséget pedig gócbetegségnek nevezzük. A góc általában egy tünetszegény, krónikus gyulladás. Így nagyon sok esetben nem is tud róla az, akinek góc van a szervezetében. Ezért nagyon veszélyes.

Gócbetegség

Gócként szerepelhetnek a fogak, mandulák, középfül, arc- és homloküreg krónikus gyulladása, vakbél, epehólyag, petefészkek gyulladása stb. A hosszantartó krónikus elváltozás, gyulladás területéről a baktériumok a szervezet más távolabbi részeire jutva kiváltják a gócbetegséget, és annak tüneteit.

Legelső hely a fogászat, ahova küldi egy orvos a beteget, ha felmerül a gyanú gócbetegségre. Ez nem véletlen, hiszen sok fog lehet góc.

Gócbetegségnek tartják pl. a nagyfokú hajhullást, kopaszodást, bőr elváltozásokat, mint pl. ekcémát, reumás endocarditist (szívbelhártya gyulladás), gyermekkori asztmát, ízületi problémákat. A különböző gócok infarktust és stroke-t is okozhatnak.

Gócbetegség

Mi megtaláljuk a gócos fogat!!

Elege van  a fáradékonyságból?
Elege van a hajhullásból?
Elege van a folyamatosan fennálló és visszatérő bőrkiütésekből?
Elege van az elhúzódó hőemelkedésekből?
Elege van a visszatérő ízületi gyulladásokból?

Végső Megoldásra Vágyik?

  • Ha nem vezettek eredményre az elvégzett vizsgálatok, még mindig van remény!
  • Már több száz hasonló panasszal küszködőnek sikerült segítenünk eljárásunkkal!
  • Ön is meggyógyulhat!

Ha az említett tünetek közül Önnél bármelyik fennáll, akkor minden esetben gócra is kell gondolni, mivel góc vagy a gócban meglapuló kórokozók által termelt méreganyag is okozhatja a panaszokat. Ezek a problémák felléphetnek kisgyermekeknél, nagyobb gyerekeknél, felnőtteknél és időseknél egyaránt és sajnos egyre gyakoribbá válnak.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk altatásban is kérheti a kezelését!
Telefonszám: 06-20/243-41-75