amalgám tömés

Amalgám tömés

Amalgám tömés

A fogászati ellátások során ajánlott az amalgámtöméseket új modernebb tőmöanyagra cserélni!

Amalgám tömés

Féljünk-e az amalgám tömésektől?

Az amalgámtömésekből valóban szabadul fel higany, de ez csak a tömés behelyezését, vagy eltávolítását, cseréjét követő időszakban észlelhető. Az amalgámtömés nem tartalmaz olyan mennyiségű higanyt, amely mérgezést okozhatna – magyarázza dr. Győrfi Adrienne, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő vezetője.

Amalgám tömés

A higany azonban allergizálhat, s emiatt gyakran fordul elő az amalgámra kialakult allergia. Jellegzetes tünete a szájüregben az úgynevezett lichenoid reakció (jellegzetes fehér színű nyálkahártya elváltozás), amely közvetlenül az amalgám tömés közelében fejlődik ki, és a tömés eltávolítása után eltűnik.

Amalgám tömés

Az esztétikus fogtömés elkészítéséhez használt anyagok ma már lehetővé teszik, hogy a fog eredeti színe élethűen visszaállítható legyen. A régi amalgám fogtömés viszont szembetűnő, azonnal észrevehetik, ha Ön mosolyog. Az amalgám fogtömések „csúnyák”, hivalkodóan mutatják magukat az esztétikus „fehér” fogtöméssel szemben, ráadásul higany tartalmuk miatt még egészségtelenek is. Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy amalgám fogtömések kerüljenek a mosolyzónában lévő fogakba, ezért is van, hogy az esztétikus fogtömés vált egyeduralkodóvá a fogászatok kínálatában. A korszerű anyagokkal készült fogtömések láthatatlanok.

fogtömés készítését mindig megelőzi az érzéstelenítés. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben  nagy hangsúlyt fektetünk a fájdalommentes kezelésre, legfontosabb szempont, hogy a fogászati székben eltöltött idő alatt a lehető legkevesebb kellemetlenség érje Önt.

Azt mondhatjuk, ha az amalgám fogtömések, nem illeszkednek megfelelően, elálló szélű, elszuvasodott mellette a fog, akkor mindenképpen le kell cserélni. Hosszútávon érdemes a panaszt nem okozó amalgám fogtöméseket is fehér fogtömésre váltani.

Ha Önnek van amalgám fogtömése mindenképpen érdemes rendszeresen ellenőriztetni, és gondolkozni a cseréjéről.

Kérje fogorvos szakorvosunk segítségét régi amalgám tömés eltávolításában, fogszínű fogtömésre való cseréjében. Hívjon minket bizalommal!

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Ha eljön hozzánk, otthon hagyhatja  a félelmét. Nálunk altatásban is kérheti fogászati kezelését, átalussza a fogászati kezelését!
Telefonszám: 06-20/243-41-75