Fognyaki érzékenység kezelhető

Fognyaki érzékenység kezelhető

Fognyaki érzékenység kezelhető

Egy speciális fogászati kezeléssel igen hamar orvosolni lehet ezt a problémát, amely így legalább egy évig nem fog jelentkezni újra! Bár a fognyaki érzékenység egy apró problémának tűnik, ugyanakkor igen komoly fájdalmat okozhat. Egy jéghideg fagylalt, vagy hideg üdítő elfogyasztását követően érzett kellemetlen érzés jelezheti a fognyaki érzékenység megjelenését.

Fognyaki érzékenység kezelhető

Általában éles, nyilalló fájdalom képében jelentkezik a fognyaki érzékenység, és ez nagyon megkeseríti az életünket! Nagyon sok szenvedést okozhat!

A probléma kialakulása az íny visszahúzódásának következménye. Emiatt ugyanis szabaddá válnak a fognyakak, amelyeket nem véd fogzománc. Ez a terület sokkal érzékenyebb, mint a felszíni rész, mivel tele van apró dentin tubulusokkal. A dentin tubulusok apró, mikroszkópikus méretű csatornák, melyek az idegvégződésekig jutnak és vezetik a különböző érzékenységre utaló fájdalmat. Ilyenek lehetnek a hideg, vagy meleg ételek, a különböző savas dolgok, köztük az alma, a vörösbor, a narancslé. Már az is igen fájdalmas tud lenni, ha csak a fogkefe sörtéje hozzáér az érzékeny területhez. Erre a fájdalomra jellemző, hogy amilyen hamar jelentkezik, a behatás elmúltával meg is szűnik. Ugyanakkor rendkívül kellemetlen és fájó érzés, annak rövidsége ellenére. Mindez szerencsére hatásosan és jól kezelhető.

Fognyaki érzékenység kezelhető

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben többféle kezeléssel is tudjuk orvosolni a fognyaki érzékenységet.

Fognyaki érzékenység kezelhető

A visszahúzódott fogíny okozta fájdalomra gyors és hatásos kezelés áll rendelkezésünkre. A fogkőeltávolítást követően a leszárított felületeket a fogorvosunk beecseteli, egy helyileg alkalmazandó, egyebek mellett fluoridot, kalciumot és foszfátot tartalmazó készítménnyel, mely a nyál hatására köt meg. A készítmény különböző – epres és mentolos – ízben is elérhető. Ezt követően négy órán át nem szabad sem enni, sem inni. A teljes kezelés mindössze pár percet vesz igénybe, ennek ellenére nagyon eredményes.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk. Nálunk minden fogászati problémája megoldódik! Hívjon minket! Ingyenes parkolás, szabad parkolási hely a fogászati rendelőnk előtt!

Telefonszám: 06-20/243-41-75