Amalgám vagy nem?

Kellemetlen lehelet

Amiről nem beszélünk: a kellemetlen lehelet

Sokaknak okoz problémát és kínos perceket a kellemetlen lehellet. Beszéljünk róla!

Kellemetlen lehelet

A szájszag (halitózis) nem új keletű probléma, jelenlétéről már rég óta tudunk. Ismerőseink megítélésében a testszag mellett a szájszag is nagy szerepet játszik, ezért okozhat beilleszkedési, kommunikációs kellemetlenségeket, sőt a párkapcsolat minőségét is befolyásolja. Emellett egészségügyi problémák nem elhanyagolható tünete is lehet, mint pl. a gyomorszáj elégtelen záródása. Az egészségtelen táplálkozás, mint például a túlzott cukorfogyasztás, a rendszertelen étkezés ugyancsak kellemetlen leheletet eredményezhet.

A dohányzás, az alkoholfogyasztás ugyancsak közvetlen oka lehet a szájszag kialakulásának. Emellett bizonyos gyógyszerek szedése is elősegíti a rossz lehelet létrejöttét, valamint a szájszárazságban szenvedő betegek is panaszkodnak arról, hogy bűzös a leheletük.

Kellemetlen lehelet

A kellemetlen lehelet leggyakoribb oka azonban a szájban keresendő. A szájhigiéné hiánya mindenképpen kiválthat ilyen panaszokat: az elégtelen fogtisztítás következtében a lepedék felhalmozódik a fogközökben, tasakokban, ami kellemetlen szagot eredményez. A lyukas fogak, időskori fogsorviselés, a száj bakteriális betegségei is okozói lehetnek ennek a kellemetlen tünetnek. Emellett a túlzott fogkövesedés is hozzájárulhat a szájszag kialakulásához.

Ébredés után a lehelet kellemetlen szagú, köszönhetően az éjszakai szájmozgás hiányának. Amennyiben nem történt előző este fogmosás, a szájban erjedő ételmaradékok szintén hozzájárulnak a szájszag kialakulásához. Ezért az esti fogmosás elmulasztása nem csak a szájbetegségeknek a melegágya, de a rossz lehetnek is.

Kellemetlen lehelet

Van egy alattomos jelenség, ami észrevétlenül teszi tönkre az emberi kapcsolatokat

Láthatatlan fallal szigeteli el az embert a többiektől, akik érthetetlen módon mindig egy lépést hátrálnak, valahányszor találkoznak vele. A legszörnyűbb az, hogy akit érint, annak nincs is tudomása embertársai viselkedésének valódi okáról. Ez a szörnyeteg a szájszag.

Ugye Ön is szeretné, ha az emberek a magabiztosságát és a képességeit jegyeznék meg – és nem a rossz leheletét?

Kellemetlen lehelet

5 egyszerű lépéssel nemcsak a leheletét varázsolhatja kellemesen frissé, de a fogai és a fogínye egészségéről is gondoskodhat. Próbálja ki az alábbi trükköket, hogy egész nap tisztának és üdének érezze magát!

Profi fogászati fogkő-eltávolítás

Mosson fogat minimum kétszer naponta

Naponta egyszer használjon fogselymet

Használjon szájöblögetőt

3-6 havonta fogászati szűréssel ellenőrizheti, hogy jó úton halad-e